Microsoft acuza Red Hat de incalcare de patente

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a afirmat ca Red Hat foloseste software asupra caruia Microsoft detine proprietatea intelectuala, si ca utilizatorii si clientii Red Hat ar trebui sa plateasca pentru acesta.

Steve Ballmer revine cu acuzatii privind incalcarea de patente Microsoft de catre Linux. De data aceasta, acuzatiile au fost ceva mai directe, Ballmer facand referire la Red Hat, una dintre cele mai cunoscute distributii de Linux.

„Cei care folosesc Red Hat, cel putin in ceea ce priveste proprietatea noastra intelectuala, au intr-un fel o obligatie sa ne recompenseze,” a spus Ballmer la un eveniment Microsoft care a avut loc la Londra.

El a laudat Novell pentru faptul ca pune pret pe proprietatea intelectuala, referindu-se la parteneriatul dintre cele 2 companii, care a facut atata valva in acest an.

Red Hat este unul dintre distribuitorii mari de Linux care au refuzat sa incheie un astfel de parteneriat cu Microsoft. Ballmer a sugerat ca cei care vand software open-source vor fi fortati in cele din urma sa incheie acorduri similare cu detinatorii de patente.

Microsoft a facut in repetate randuri acest gen de acuzatii la adresa software-ului open-source si in special la Linux, fara a preciza insa vreodata care sunt patentele pe care acesta le incalca. Microsoft a mers doar pana la a anunta un numar de patente, grupate pe diferite tipuri de aplicatii, lucru disputat de comunitatea open-source.

Compania Red Hat pare sa fie netulburata de aceste noi acuzatii, afirmand ca toti clientii sai sunt asigurati prin asa-numitul Open Source Assurance Program, care include protectie fata de pretentiile ridicate de orice detinator de patente.

Afirmatiile facute de Balmer au fost caracterizate ca „nefericite” si de catre Jim Zemlin, CEO-ul lui Linux Foundation, care a afirmat ca daca Microsoft crede intr-adevar ca Linux ii incalca patentele, ar trebui sa-i dea in judecata pe cei ce folosesc Linux, dar a apreciat ca acest lucru nu se va intampla, deoarece Microsoft si-ar da in judecata proprii clienti, care folosesc adese combinatii de Windows si Linux.

Observatorii din industrie considera ca strategia Microsoft cu aceste amenintari periodice nu este sa dea in judecata, ci sa faca presiune pentru a incheia si alte acorduri similare cu cel cu Novell.

spot_imgspot_img