Microsoft lanseaza Photosynth – o noua modalitate de sharing si browsing de imagini online

Microsoft lanseaza Photosynth - o noua modalitate de sharing si browsing de imagini online

Dupa mai bine de 2 ani de cand se vorbeste despre acesta si la un an dupa primele prezentari publice, Microsoft a lansat oficial serviciul Photosynth. Acesta permite utilizatorilor sa combine mai multe fotografii ale unei anumite locatii intr-o imagine tridimensionala, navigabila, numita “synth” si care poate fi uploadata online pentru a fi vazuta si catre alti utilizatori.

PhotoSynth cere fotografilor sa gandeasca putin diferit modul in care realizeaza imaginile dintr-o locatie. Photosynth combina imaginile doar daca acestea au zone care se suprapun, care sunt folosite pentru a interconecta fotografiile.

Atunci cand un synth este vizualizat, utilizatorii pot naviga stanga, dreapta, pot face zoom sau pot schimba unghiul de perspectiva, in functie de numarul si varietatea fotografiilor care il compun, cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Serviciul poate fi accesat prin intermediul unui browser dupa instalarea unui plugin. Photosynth functioneaza deocamdata cu Internet Explorer 7 si Firefox 2 si 3, si este suportat doar pe masini cu Windows XP sau Vista. Photosynth nu poate combina deocamdata imagini ale unei aceleiasi locatii de la mai multi utilizatori, dar acest lucru s-ar putea intampla in viitor.

Cei interesati pot afla mai multe detalii de pe site-ul Photosynth, unde pot fi vazute atat synth-uri create de alti utilizatori, cat si synth-uri mai profesioniste, cu mai multe imagini, realizate de diferiti parteneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *