Mii de imigranti protesteaza in fata garii din Budapesta. Gara de Est a fost evacuata

Gara de Est (Keleti) din Budapesta era in curs de evacuare marti dimineata, iar traficul suspendat din cauza afluxului de sute de imigranti care incercau sa se imbarce la bordul trenurilor spre Austria si Germania, relateaza France Presse.

“Niciun tren nu va sosi si nu va pleca din gara Keleti pana la noi ordine. Cerem tuturor sa paraseasca locul”, a fost mesajul transmis la difuzoare, in timp ce sute de politisti au inceput sa evacueze gara, unde numerosi imigranti au reusit sa plece luni spre Austria, iar apoi spre Germania.
Anuntul privind construirea unei “”tabere umanitare”” in Calais (nordul Frantei), unde mii de imigranti traiesc in conditii mizerabile, i-a atras luni guvernului francez un nou val de critici din partea opozitiei de dreapta si a extremei drepte, relateaza AFP.
Un numar de 3.650 imigranti plecati cu trenul din Budapesta au sosit luni la Viena, un adevarat record inregistrat intr-o singura zi, in acest an, a anuntat marti politia austriaca, relateaza AFP. Autoritatile ungare au autorizat luni plecarea unor imigranti cu trenul, in pofida faptului ca multi dintre ei nu aveau viza.”Verificam cati dintre ei sunt solicitanti de azil”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei austriece, Patrick Maierhofer
Premierul francez, Manuel Valls, a anuntat in mod oficial proiectul, programat pentru “”inceputul lui 2016″”, in cursul unei vizite in Calais, unde a fost insotit de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.Bruxellesul va acorda Parisului un ajutor european de 5 milioane de euro pentru a finanta tabara, prevazuta sa primeasca 1.500 de persoane, a anuntat Timmermans.Initiativa, primita bine de catre asociatiile pentru apararea imigrantilor, a starnit insa furia presedintei Frontului National …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *