Militari rusi, judecati pentru furt de carduri apartinand unei victime a accidentului de la Smolensk

Departamentul militar al Comitetului “a adunat suficiente probe” impotriva militarilor in termen la vremea respectiva Serghei Sirov, Igor Pustovarov, Iuri Sankov si Artur Pankratov, acuzati de “furt care a provocat un prejudiciu grav”, si a trimis unui tribunal un dosar insotit de actul de acuzare, se arata intr-un comunicat.
Acesti militari in termen se aflau la 10 aprilie 2010 in interiorul cordonului de securitate instalat la locul accidentului aeronavei prezidentiale a lui Lech Kaczynski, pe care erau insarcinati sa o protejeze.
Potrivit Comitetului de Ancheta, cei patru barbati au furat mai multe carduri bancare apartinand lui Andrzej Przewoznik, seful Comitetului polonez pentru monumente nationale, una dintre victimele accidentului avionului prezidential, si au retras in total suma de 60.345 de ruble (aproximativ 1.600 de euro).
Militarii risca o pedeapsa maxima de sase ani de inchisoare, potrivit unor agentii ruse de presa.
Justitia poloneza a anuntat initial ca au fost arestati politisti rusi, dar Moscova a dezmintit informatia. Ulterior, Rusia a recunoscut ca patru militari rusi erau anchetati in acest caz.
Avionul care il transporta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *