Millennium Bcp, perdantii de la BCR o iau de la zero in Romania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Millennium Bcp are deja 39 de sucursale in cele mai importante orase ale tarii.

Dupa ce au pierdut cursa pentru preluarea BCR, portughezii de la Millennium Bank si-au deschis singuri subsidiara in Romania. Fosta banca comerciala a Portugaliei a investit deja in Romania 40 de milioane de euro si urmeaza sa mai investeasca inca 300 de milioane intr-o perioada de cinci ani. Pe profit banca ar putea trece la finele anului 2011. „Strategia de dezvoltare a Millennium Bank prevede trecerea pe profit in 2011, care va fi al patrulea exercitiu financiar complet de activitate pe piata”, spune Jose Toscano, directorul general al bancii. Pentru 2008, strategia bancii prevede afisarea unei pierderi de 45 de milioane de euro, cea mai mare pina la trecerea pe profit (break even point) a Millennium Bank, pentru ca in 2009 pierderea sa se reduca la 41 de milioane de euro, iar in 2010 contul de profit si pierdere sa arate un minus de 25 de milioane de euro. „Ne propunem sa atingem o cota de piata de cel putin 2% pina in 2011”, a mai aratat Toscano. Banca mai are sucursale si subsidiare in Grecia, Turcia si Polonia, dar si in locuri exotice cum ar fi Angola sau Mozambic.
Pe site-ul bancii este disponibil serviciul Internet-banking, in timp ce, potrivit reprezentantilor bancii, Millennium va fi a doua institutie de credit care va oferi serviciul self-banking, dupa ING. In acest fel, in sucursalele bancii se vor putea efectua operatiuni non-stop. Sucursalele bancii vor fi impartite in doua categorii: centre financiare si centre de credit. Centrele de credit vor avea un numar redus de angajati si vor functiona mai degraba ca un mijloc de promovare a produselor si de informare a potentialilor clienti. Reprezentantii bancii spun ca angajatii acestor centre vor actiona si ca agenti de marketing profesionisti. Centrele financiare vor fi sucursale clasice care vor oferi toata gama de produse de creditare, depozite si carduri atit pe segmentul retail, cit si pentru companii medii si mari. Din cele 39 de sedii deschise pina acum, 11 sint centre financiare si 28 centre de credit.

Portughezii vin cu tema facuta si cu avizul BNR pe normele de creditare. Mai precis, gradul de indatorare maxim acceptat de banca va fi de 65% din veniturile lunare nete ale contractantului. „Nu cred ca vom da credite cu avans zero, insa gradul de indatorare credem ca este cel mai important, de 65%”, spune Dan Sandu, directorul general adjunct al bancii. Millennium are deja 78 de bancomate, doua pentru fiecare sucursala a bancii, dupa cum sustine Sandu. Banca are aproximativ 500 de angajati in Romania, dintre care doar 5 sint de origine portugheza, restul fiind romani. Grupul Millennium are un portofoliu de credite de aproximativ 55 de miliarde de euro si 867 de sucursale in Portugalia. In Europa, grupul mai are 380 de sucursale in Polonia si 156 in Grecia. Millennium se concentreaza in primul rind pe finantarile de tip retail, insa nu neglijeaza nici zona corporate. considerindu-se o banca universala.

spot_imgspot_img