Ministerul de Externe a trimis LISTA PENTRU CONSILIUL EUROPEAN. Pe ea nu se afla presedintele Traian Basescu

de Alexandru Moise Postat la: 20.06.2012 14:46 Ultima actualizare: 20.06.2012 14:58

Mediafax//Razvan Chirita
Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeana componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care ii include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene, nu si pe presedintele Traian Basescu.
“Astazi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei. Am primit tot astazi agenda finala a reuniunii de pe 28-29 iunie si pot sa confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezemtate de situatia economica si sociala din acest moment in Europa si Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim-ministri”, a spus Ponta.
Intrebat de jurnalisti daca delegatia Romaniei anuntata la CE il include si pe presedintele Traian Basescu, Ponta a raspuns: “Componenta este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene”.
El a precizat totodata ca vrea sa aiba o noua discutie cu seful statului pe aceasta tema.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, marti, ca MAE a pregatit deja documentul cu propunerea de mandat pentru reprezentarea Romaniei la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar acesta a fost trimis premierului Victor Ponta.
“Dupa ce se elaboreaza documentul, el vine pus in miscare pe ierarhie, ministrul de Externe adreseaza imediat documentul primului-ministru care ii da drumul mai departe spre presedinte, in cazul in care sigur e implicata si Presedintia. Deci, documentul de la noi a plecat, el este pe acest traseu”, a declarat Marga, dupa audierea in Comisia de politica externa a Senatului.
El a aratat ca este obligatia MAE sa pregateasca aceasta propunere de mandat pentru oficialii care reprezinta Romania la Consiliul European, indiferent ca este vorba despre presedinte sau prim-ministru, iar dupa ce documentul este finalizat “e normal” sa fie transmis premierului.
“Este obligatia fiecarui minister de Externe, si la Bucuresti, si la Praga, si la Varsovia, intre multe alte obligatii, sa pregateasca propunerea de mandat pentru cei care reprezinta Romania. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *