Ministerul Educatiei va modifica subiectele la Bacalaureat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei Zvetlana Preoteasa a anuntat ca propunerile de subiecte pentru Bacalaureat vor fi modificate. Preoteasa a admis ca subiectele propuse sunt prea dificile, dupa ce prezentarea subiectelor la sfarsitul lunii trecute a fost urmata de o serie de petitii trimise de elevi, inclusiv pe Internet. Un consilier al Ministrului Educatiei a nuantat insa declaratiile secretarului de stat, sustinand ca presiunile elevilor nu ar avea nimic de-a face cu modificarea subiectelor propuse.

Sesizari de la profesori

„Si eu in acest week-end am primit foarte multe sesizari de la profesorii nostri din tara, de la profesorii care pregatesc elevi pentru olimpiade si toata lumea mi-a atras atentia ca subiectele au un grad destul de mare de dificultate”, a declarat Zvetlana Preoteasa pentru BBC, citata de Rador.

Zvetlana Preoteasa a explicat ca subiectele nu au fost facute la minister, ci „in colaborare cu ministerul, au fost profesori din tara, care sunt profesori cu gradul I, care au lucrat la aceste subiecte”.

Reprezentanta ministerului Educatiei a declarat ca cei de la Centrul National de Evaluare au termen pana saptamana viitoare sa verifice inca o data aceste subiecte, „sa vada care este gradul de dificultate… iar gradul de dificultate sa fie foarte mult scazut”.

Subiecte pentru elevii de top

Referindu-se la subiectele la matematica, secretarul de stat in ministerul Educatiei a explicat ca foarte multi profesori din tara, specialisti pe domeniul lor, au spus ca „la matematica subiectele se pot compara cu cele pentru clasele foarte bune, nu as spune pentru olimpiada, nu as spune asa ceva, dar pentru elevi care intr-adevar doresc sa isi faca o cariera in matematica”.

Intrebata de ce profesorii au considerat necesar sa faca niste subiecte cu un grad de dificultate foarte ridicat, Zvetlana Preoteasa a raspuns: „Noi, romanii, intotdeauna dorim sa demonstram ca suntem foarte capabili si suntem foarte destepti si asteptam sa vada vecinul cat de frumosi si de destepti suntem noi”.

Ministerul nuanteaza declaratiile secretarului de stat

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educatiei, a explicat insa pentru HotNews.ro ca toate observatiile legate de subiectele la Bacalaureat vor fi luate in considerare si ca posibilele modificari nu sunt urmare a protestelor elevilor.

Consilierul ministrului Educatiei a precizat ca in perioada 1 – 31 martie, cand subiectele se afla in dezbatere publica, oricine poate face observatii legate de subiectele la BAC iar cele argumentate vor fi luate in considerare. Forma finala a subiectelor va fi publicata pe 12 aprilie.

Mihaela Suciu a precizat ca subiectele au fost intocmite de profesori de specialitate din toata tara si ca au un grad mediu de dificultate.

spot_imgspot_img