Ministerul Finantelor a publicat noul model al Formularului D112- Declaratia Unica. Cum se completeaza

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Declaratia vizeaza obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate intervenite ca urmare a modificarilor legislative in domeniul contributiilor sociale datorate de persoanele fizice si juridice.
Declaratia 112 cuprinde atat informatii privind obligatiile fiscale ale contribuabililor, cat si informatii necesare stabilirii prestatiilor sociale potrivit legislatiei specifice, acordate de Casa Nationala de Pensii Publice, de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Proiectul de ordin stabileste:
– retinerea la sursa a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, dupa caz, pentru platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri realizate in baza contractelor de activitate sportiva, venituri realizate in baza contractelor de arenda sau din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlurilor II si III sau Legii nr. 170/2016;- prevederi speciale referitoare la modul de calcul, declarare si plata a contributiilor sociale de sanatate pentru persoanele fizice care realizeaza venituri scutite de la plata impozitului pe venit, prevazute la art. 60 din Codul fiscal;- prevederi speciale privind optiunea distribuirii si platii lunare a sumelor privind acordarea de burse private, precum si pentru sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult reprezentand 2% sau 3,5% din impozit, de catre platitorul de venit;- actualizarea corespunzatoare a anexelor la ordin potrivit modificarilor aduse legislatiei specifice.
Proiectul de ordin poate fi consultat …

spot_imgspot_img