Ministerul Finantelor a transmis contribuabililor informatii ce permit inregistrarea in Spatiul Privat Virtual

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Astfel, contribuabilii au acces la informatii fiscale personale si beneficiaza de avantajele utilizarii serviciilor electronice si internet-ului: economisirea de timp prin interactionarea cu ANAF direct de acasa, reducerea birocratiei si primirea de documente cu aceeasi putere juridica precum cele comunicate prin posta sau la ghiseu”, se arata in comunicat, informeaza news.ro.
Citeste si?Ministerul Finantelor: Deficitul bugetar a urcat la 6 miliarde de lei in primele patru luni din 2018
Din 16 mai, orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online. Formularul electronic inteligent al declaratiei unice este disponibil in Spatiul Privat Virtual (SPV).
„Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, incepand cu anul 2019 depunerea online a declaratiei unice este obligatorie. Prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice se pot informa asupra obligatiilor fiscale, pot descarca decizii de impunere si pot verifica situatia declararii contributiilor sociale”, se arata in comunicat.
Pentru inregistrarea in SPV, contribuabilii care au primit scrisoarea trebuie sa aiba acces la un dispozitiv conectat la internet si sa pregateasca informatii legate de numarul documentului – format din 12 cifre, inscris in partea stanga-sus a primei pagini a scrisorii primite, Codul Numeric Personal (CNP) sau Numarul de Identificare Fiscala (NIF), inscris sub numarul documentului, seria si numarul actului de identitate.
In plus, trebuie introduse adresa de e-mail proprie, numarul telefonului mobil personal, un nume de utilizator ales pentru autentificarea in SPV si o parola necesara autentificarii in SPV.
„Aceste informatii trebuie completate in formularul web disponibil pe portalul ANAF in sectiunea „Spatiul Privat Virtual” a?? „Inregistrare utilizatori persoane fizice si juridice” a?? „Persoane fizice/Inregistrare utilizatori”, alegand Tipul de aprobare „Verificare numar document””, se arata in comunicat.
Inregistrarea cu succes in SPV va fi confirmata prin afisarea unei pagini care va contine informatiile completate anterior, iar autentificarea in SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator si a parolei alese la momentul inregistrarii, potrivit …

spot_imgspot_img