Ministrii Petrolului din statele membre OPEC incep discutiile pentru reducerea productiei pe fondul unor viziuni diferite

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a inceput, miercuri, o serie de dezbateri pentru un acord destinat reducerii productiei, in ideea de a sustine preturile reduse la petrol, scrie Agerpres. Iranul si Irakul s-au opus?presiunilor venite din partea Arabiei Saudite pentru o diminuare a productiei.
Intalnirea ministrilor Petrolului din statele membre OPEC a avut loc la Vienna Park Hyatt.

“Vom ajunge la un acord astazi” a declarat un delegat irakian la intrarea in hotelul unde are loc reuniunea informala. “Sunt optimist”, a declarat la randul sau ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, adaugand ca nu a fost formulata nicio solicitare pentru ca Iranul sa isi reduca productia.

In luna septembrie, ministrii OPEC s-au intalnit la Alger, unde s-au pus de acord cu privire la anumite reduceri a productiei cartelului pana la 32,5 – 33 milioane barili pe zi, de la 33,64 milioane barili pe zi in prezent, pentru a sprijini pretul in scadere al petrolului. OPEC a precizat atunci ca Iranul, Libia si Nigeria nu vor fi obligate sa isi reduca productia deoarece industria lor petroliera a fost afectata de tensiuni interne si sanctiuni internationale.
Acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *