Ministrul Comunicatiilor respinge declararea insolventei Postei, propusa de Fondul Proprietatea

Ministrul Sova s-a intalnit cu o delegatie a Fondului Proprietatea, actionar minoritar la Posta Romana, pentru a-i prezenta ultimele actiuni desfasurate pentru capitalizarea operatorului de servicii postale si pentru a atrage fondul in procesul de capitalizare.
“Discutiile de astazi au esuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu in Romania al FP, a propus ca alternativa la capitalizare, insolventa companiei, in ciuda eforturilor statului roman de a investi 170 milioane de lei in capitalizarea CNPR si a faptului ca anul acesta compania va incheia pe profit net”, arata un comunicat al ministerului.
Propunerea a fost respinsa de ministrul Lucian Sova care sustine ca redresarea Postei Romane va fi facuta in ciuda obstructionarilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua.
Fondul Proprietatea a dat in judecata compania Posta Romana, in luna octombrie, pentru ca schimbase trei membri ai Consiliului de Administratie, dar CNPR a castigat in instanta procesul cu actionarul minoritar. FP contestase schimbarea membrilor CA, desi niciunul dintre cei inlocuiti nu era din partea Fondului.
In bugetul de stat a fost alocata suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, in bugetul MCSI, ca aport al statului, proportional cu cota de participare detinuta, iar ceilalti actionari pot participa la majorarea capitalului social proportional cu propria cota de participare.
Tot miercuri ministrul Lucian Sova s-a intalnit si cu o delegatie a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu care a discutat despre un program de finantare pentru Posta Romana. S-a stabilit inceperea unor noi demersuri pentru noi linii de finantare pentru companie, la care vor contribui si alti finantatori institutionali si comerciali.
Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *