Ministrul Culturii, Lucian Romascanu: Demolarea Cathedral Plaza e mult mai periculoasa decat constructia in sine

Ministrul Culturii,?Lucian Romascanu, a afirmat, luni seara, la Digi24, demolarea Cathedral Plaza este mult mai periculoasa decat constructia in sine, motiv pentru care este nevoie de un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul ministerului, aviz care nu poate fi dat in absenta dosarului complet.
“Comisia poate da avizul doar in baza unui dosar complet, care trebuie sa contina o serie de documente. Poate fi furnizat doar de proprietar. Intreaga situatie a acelei cladiri este ciudata. Demolarea se pare ca e mult mai periculoasa decat constructia in sine. Demolarea trebuie aprobata de ministerul Culturii si ministerul are nevoie de acele documente. Proprietarul e cel in masura sa le dea. Sunt subtilitati juridice pe care nu le pot interpreta. Legal, demolarea nu se poate fara aviz din partea comisiei. Demolarea este blocata procedural. Termenul de aviz e de 60 de zile, dar dupa ce dosarul e complet”, a explicat Lucian Romascanu.
Primaria Capitalei a aratat, intr-un comunicat de presa, ca a facut o cerere la Ministerul Culturii pentru eliberarea avizului de desfiintare a imobilului.
“Avizul privind desfiintarea unui imobil aflat intr-o zona de protectie a unui monument …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *