Ministrul Finantelor, despre proiectul Legii salarizarii unice: Cea mai importanta tinta este aceea de a face sistemul gestionabil

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, la inceputul lunii aprilie, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala.
Vasilescu a precizat ca primele majorari vor avea loc de la 1 iulie 2017 pentru militari si politisti, iar de la 1 ianuarie 2018 cresc salariile medicilor si asistentelor, insa salariile din sectorul sanatatii vor ramane aceleasi pana in 2022 deoarece din 2018 este acordata intreaga crestere salariala prevazuta in lege.
In prezent, sistemul public de salarizare nu este unul gestionabil, a afirmat Stefan, potrivit news.ro.
“Cresterea veniturilor salariatilor din sectorul public este una din tintele implementarii acestei legi, dar nu este singura. Mai sunt doua foarte importante. Cea mai importanta tinta este aceea de a face sistemul de salarizare public gestionabil. Astazi nu este gestionabil, astazi nu avem o regula, astazi nu avem o lege. Astazi avem numeroase reglementari care genereaza numeroase interpretari, care determina numerose decizii prin instantele judecatoresti care fac ca acest sistem sa nu poata fi gestionat”, a declarat ministrul Finantelor.
Intrebat initiat despre Legea salarizarii unice, ministrul Finantelor nu a vrut sa comenteze subiectul deoarece in ultima sedinta de Guvern premierul le-a cerut ministrilor sa discute doar despre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *