Ministrul grec de interne: “”Poporul grec nu cedeaza santajului””

Ministrul gred de interne

Ministrul grec al apararii, Panos Kammenos, aliat al coalitiei de guvernare a lui Alexis Tsipras, a reactionat la publicarea mai multor sondaje care dau un usor avans votului “”NU”” la referendumul care a avut loc duminica in Grecia, estimand ca “”poporul grec nu cedeaza santajului””, relateaza AFP.

“”Poporul grec a dovedit ca nu cedeaza santajului, terorii si amenintarii. Democratia a invins, scrie pe contul sau de Twitter Kammenos, liderul micului partid Grecii Independenti (Anel), care participa la coalitia guvernamentala a stangii radicale Syriza, condusa Tsipras.
Numarul grecilor care au votat “”NU”” la referendum este mai mare cu 3 %-4 %, decat al celor care au votat “”DA””, indica sondaje efectuate prin telefon, difuzate de patru canale de televiziune, Alpha TV (Marc), ANT1 (Metron Analysis), Mega TV (GPO) si Star TV (MR), a relatat agentia elena de presa ANA.
Primele rezultate oficiale ale votului de la Referendumul din Grecia arata ca 59,9% dintre greci au votat NU. S-a luat in calcul doar 14% dintre buletinele de vot, transmite Realitatea TV.
Peste 52% dintre greci au votat NU la referendum si au respins masurile de austeritate pe care le presupune un acord cu UE si FMI, potrivit unui exit-poll citat de presa greaca.
Urnele s-au inchis la ora 19.00 la asa-numitul “Greferendum” – cu trimitere la posibilitatea unui Grexit in urma unui NU spus de greci – este crucial nu doar pentru viitorul Greciei, ci si al Europei. Prezenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *