Ministrul Pop: Toate deciziile CNATDCU sunt nule, pentru ca nu a fost cvorum.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri, ca toate deciziile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara, scrie Mediafax.

“Toate deciziile luate vineri de Consiliul General al CNATDCU sunt nule pentru ca nu a fost intrunit cvorumul necesar unei sedinte statutare, respectiv doua treimi din totalul de 20 de membri”, a spus minstrul.
Pop a mai declarat ca deciziile trebuiau votate de 14 dintre cei 21 de membri ai Consiliului General.
Cvorumul de doua treimi pentru aprobarea deciziilor in Consiliul General este mentionat atat in actualul regulament de functionare, cat si in cel anterior.
Ministrul a adaugat ca va analiza luni modul in care a fost luata decizia privind plagiatul premierului Victor Ponta.
Intrebat cum comenteaza protestul membrilor Consiliului General fata de “modul arbitrar” in care au fost revocati, Liviu Pop a spus ca el nu a facut decat sa decida majorarea numarului de componenti ai Consiliului, de la 20 la 45, nefiind vorba despre desfiintarea forului, ci despre reorganizarea acestuia.
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.
Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21.
In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.
Presdintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat ca a fost analizata, pagina cu pagina, o lucrare de 307 pagini, constatandu-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fara indicareasursei, foarte usor de detectat.
In ce priveste bibliografia lucrarii de doctorat a lui Ponta (“Curtea Penala Internationala”), in cazul a aproape 40 de pagini ale lucrarii nu a fost mentionata sursa.
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, sustine ca acest for nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *