Ministrul Turismului: Avem un minus de 100 de milioane de euro in buget

Hellvig: Avem un minus de 100 de milioane de euro in buget / FOTO: Mediafax

Eduard Hellvig a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca ministerul are un minus de 100 de milioane de euro in buget, in urma unei rectificari bugetare facute inainte ca el sa preia functia, motiv pentru care va exista o prioritizare a proiectelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Trebuie sa identificam exact care mai sunt resursele financiare la nivelul ministerului. Vreau sa va spun ca, in momentul cand unul dintre ministri a parasit functia guvernamentala, a existat o rectificare bugetara la Ministerul Dezvoltarii de 20%. Practic, am plecat de la un minus de 100 de milioane (de euro). Aceasta institutie in primul rand a suferit la nivel de perceptie si imagine, bugetul MDRT sa stiti ca nu este un buget enorm, este un buget de 690 de milioane de euro (…) in schimb are componenta de fonduri europene, de 4,4 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2013. E importanta, pentru ca autoritatea locala o acceseaza, beneficiaza de finantare si se vad rezultatele.
Daca ministerul are capacitatea sa puna in asa fel instrumentele de absorbtie la dispozitia beneficiarului si sa lucreze cat mai eficient, evident, comunitatile locale au posibilitatea sa absoarba bani si sa se vada rezultatele. A fost o rectificare bugetara in martie, daca nu ma insel. (…) Afecteaza foarte mult, pericliteaza in primul rand capacitatea de dezvoltare, de proiecte care sa aduca dezvoltare; orice reducere bugetara in zona aceasta a ministerului gripeaza foarte mult procesul de dezvoltare”, a spus Hellvig.
El a subliniat ca prioritatile sale se vor concentra, in acest context, pe proiecte de infrastructura care aduc locuri de munca, nu pe cele care cheltuie enorm din resursele bugetare, precum patinoarele.
El a aratat ca anumite proiecte “vor fi reconsiderate”, insa cele in faza de implementare vor continua.
“Sunt 11 tipuri de proiecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *