Minstrul de Interne: Amenintarea terorista ramane ridicata in Germania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Concluzia acestei urmari nu schimba din pacate nivelul amenintarii teroriste din Germania – aceasta ramane ridicata si autoritatile vor fi in continuare vigilente. Imi rezerv dreptul de a veni cu alte propuneri pentru a imbunatati situatia de securitate din Germania”, a declarat?Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, potrivit news.ro.
De asemenea, ministrul de Interne a precizat ca va discuta cu ministrul Justitiei, Heiko Maas, despre schimbarea legislatiei deportarii ca urmare a atacului de la targul Breitscheidplatz.
Autoritatile germane au recunoscut ca solicitarea de azil a tunisianului Anis Amri a fost respinsa in urma cu mai multe luni, insa acesta continua sa traiasca fara nicio problema in Germania. De asemenea, acesta era inca din luna martie pe lista serviciilor secrete germane pentru jihadisti periculosi.
Se pare ca autoritatile germane nu aveau nicio idee ca suspectul a reusit sa ajunga in Italia, dupa ce a traversat Belgia, Olanda si Franta. Acesta a calatorit cu trenul din Franta si pana la Torino, iar apoi a luat un al doilea tren pana la Milano.
Presa internationala relata vineri dimineata ca atacatorul ar putea sa fie in orasul danez Aalborg, in …

spot_imgspot_img