Mircea Ciuhrii, romanul care trateaza cu insecte

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Acad. prof. Mircea Ciuhrii isi vindeca pacientii cu fluturi, gandaci si muste. Mai exact, prof. Ciuhrii, doctor docent in biologie, recunoscut la nivel international, este primul om din lume care a descoperit ca insectele se pot „transforma” in medicamente care sa vindece hepatita, lupusul, vitiligo si multe alte afectiuni.

Basarabeanul Mircea Ciuhrii a fost ani buni directorul stiintific al Institutului de Productie Biologica din fosta Uniune Sovietica.

Din 1997, cand a fost invitat de presedintele Ion Iliescu sa vina sa lucreze in Romania, a deschis, la Bucuresti, Centrul Ştiintific Aplicativ „Insect Farm”.

Aici, a inceput sa-si puna in practica munca de o viata. „Ideea folosirii insectelor la producerea medicamentelor si cosmeticelor mi-a venit dupa 30 de ani de cercetare fundamentala in domeniul ingineriei genetice. Trebuia sa creez un baculovirus cu proprietati noi si eram preocupat de anumite tipuri de proteine. La un moment dat, mi-am dat seama ca asemenea proteine sunt incluse in corpul anumitor specii de insecte”, ne explica cercetatorul.

Asa se face ca prof. Ciuhrii a elaborat tehnologii pentru producerea preparatelor farmaceutice din insecte: unguente, capsule cu pulberi, supozitoare. „Produsele sunt naturale 100%, iar pentru ele folosesc in jur de 20 de specii autohtone de insecte, cu exceptia catorva, aduse din Brazilia, care sunt crescute si hranite in mediu ste-ril. E vorba despre diverse specii de fluturi, gandaci si muste”, spune prof. Ciuhrii.

Pana in prezent, cercetatorul a inregistrat 50 de preparate farmaceutice si cosmetice (creme, sampon, balsam pentru par). „Cele mai multe tratamente se adreseaza infectiilor cu virusurile hepatitei A, B, C, D si G, procesul reparatoriu durand de la cateva zile pana la 6-12 luni. Am tratat chiar si doua cazuri de infectie cu virusul HIV la copii, ambele cu vindecare totala”, a adaugat prof. Ciuhrii.

Pe baza extractelor din insecte medicul a tratat cu succes alunitele, negii, micozele bucale, vaginale, unghiale si cutanate, infectiile stafilococice si streptococice, infectiile herpetice si zona Zoster, hemoroizii si fisurile anale, varicele, trombofilitele, arteritele, reumatismul, spondiloza, adenomul de prostata si polipii nazali, ca si fibroamele uterine si mamare.

In cadrul Centrului Ştiintific Aplicativ din Bucuresti, nu se desfasoara doar activitatea de cercetare, ci si cea de preparare si de ambalare a produselor farmaceutice si cosmetice din insecte. Pana a ajunge insa in stadiul de preparare, insectele sunt crescute ca niste copii.

„Toata lumea se sperie cand intra in crescatoria de insecte. Eu, lucrand insa cu ele si crescandu-le, pur si simplu le consider ca si copiii mei”, ne spune Viorica Degeratu, tehnician laborant.

spot_img