Mircea Molot si celelalte patru persoane cercetate pentru coruptie raman in arest la domiciliu

de Adina Osan – Mediafax, Dan Lungu Publicat la: 05.01.2015 21:19 Ultima actualizare: 05.01.2015 21:20

Seful CJ Hunedoara, Mircea Molot, in prezent suspendat din functie, fostul vicepresedinte CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot si alti doi oameni de afaceri, toti cercetati pentru coruptie, raman in arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Tribunalului Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Biroului de Presa al Tribunalului Alba, instanta a admis, luni, propunerea DNA Alba Iulia de prelungire a masurii arestului la domiciliu pentru presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, in prezent suspendat din functie, dar si pentru celelalte patru persoane cercetate alaturi de acesta pentru fapte de coruptie, respectiv fostul vicepresedinte CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup.
Conform sursei citate, masura arestului la domiciliu a fost prelungita pentru inca 30 de zile, insa hotararea Tribunalului Alba nu este definitiva si poate fi atacata cu contestatie in 48 de ore de la comunicare. In acest caz, contestatia va fi judecata la Curtea de Apel Alba Iulia.

Mircea Molot, Tiberiu Balint, Roberto Patrik Venter, Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup au fost retinuti in 3 decembrie pentru fapte de coruptie, iar ulterior cercetati sub control judiciar.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis, in 9 decembrie, in urma unei contestatii depuse de DNA, ca Mircea Molot si ceilalti patru inculpati sa fie arestati la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA de la acea vreme, Mircea Molot este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata, folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document care contine informatii secrete de stat.
De asemenea, Tiberiu Balint este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *