Mircea Sandu: Propunerea LPF, 18 echipe in Liga I, a fost facuta de incompetenti

de Adrian Petculescu – Mediafax, Marius Tone – Mediafax Publicat la: 05.08.2013 14:44 Ultima actualizare: 05.08.2013 14:46

Mediafax Foto
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, ca propunerea LPF facuta in cadrul Comitetului Executiv al FRF, conform careia Liga I sa aiba 18 echipe in sezonul 2013/2014, a fost facuta de incompetenti, precizand ca el a votat impotriva acesteia si impotriva barajului dintre Rapid si Concordia.
Seful de la Casa Fotbalului a explicat, luni, intr-o conferinta de presa, ca LPF a propus in cadrul Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie ca in Liga I sa fie tot 18 echipe si nu 17 cate au ramas dupa procesul de licentiere si dupa ce TAS a dat dreptate clubului Universitatea Cluj. Sandu sustine ca meciul de baraj intre Rapid si Concordia, organizat pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe in primul esalon, nu trebuia sa aiba loc si campionatul ar fi trebuit sa inceapa cu 17 echipe.

“La Comitetul Executiv din 6 iulie si la cel de mai devreme, din 21 iunie, am militat pentru respectarea regulamentului si al statului federatiei, in sensul ca niciunul dintre cele doua cluburi nu indeplineau conditiile de a participa in Liga I, si ma refer la Rapid si la Universitatea Cluj. Universitatea Cluj a introdus actiune la TAS si ulterior a avut castig de cauza. In data de 6 iulie a fost acceptata in competitie. Tot in 6 iulie, s-a votat – si dupa parerea mea nu trebuia sa aiba loc acest vot – pentru ca tot ce s-a pregatit la liga ca documentatie, dupa parerea mea a fost o lucrare incompetenta, facuta de persoane incompetente… S-a supus la vot, fiind opt membri prezenti… Astazi pot sa va spun ca singurul vot impotriva a fost votul meu, argumentat si de documente, atat pentru 18 echipe, cat si pentru baraj. Am sustinut si am votat impotriva propunerii pe care a facut-o Doru Costin, aceea de a se disputa barajul. Am votat impotriva propunerii facute de liga pentru 18 echipe si am votat impotriva barajului. Din pacate, au fost sapte voturi la unu si majoritatea decide, asa ca am dat drumul hotararii. Si asazi spun ca nici Concordia, nici Rapidul nu indeplinesc conditiile de a participa in Liga I”, a spus Sandu.
Presedintele FRF a anuntat ca a fost pusa in practica, luni, de Comitetul de Urgenta al FRF, hotararea TAS din 2 august, conform careia Concordia Chiajna inlocuiste clubul Rapid in Liga I.
“Comitetul de Urgenta al FRF s-a reunit astazi si a luat act de hotararea TAS in dosarul Concordia Chiajna vs FRF si FC Rapid. In conformitate cu decizia mai sus mentionata dispune integrarea in campionatul national Liga I a CS Concordia Chiajna in locul FC Rapid. LPF urmeaza a aplica in concret decizia TAS de la Lausanne cu privire la participarea clubului Concordia Chiajna in Liga I. Este logic sa punem in executare, conforma statutului FIFA si al nostru hotararea TAS-ului”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *