Miscarea columbiana de gherila FARC renunta definitiv la rapirea civililor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Miscarea columbiana de gherila FARC a anuntat duminica faptul ca va renunta definitiv la practica rapirii de civili, relateaza AFP.

„Anuntam ca incepand din aceasta data interzicem aceste practici in cadrul luptei noastre revolutionare”, afirma comandamentul Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), intr-un mesaj postat pe site-ul sau, farc-ep.co.
Anuntul constituie un moment de cotitura in istoria acestei miscari de gherila marxiste, cea mai importanta din Columbia, cu aproximativ 9.000 de combatanti, aflata intr-o rebeliune impotriva autoritatilor din anul 1964. „S-a vorbit mult despre sechestrari de persoane, barbati si femei din randul civililor, pe care noi, FARC, le-am efectuat in scopuri financiare, in vederea sustinerii luptei noastre”, afirma miscarea de gherila in preambulul anuntului sau.
Zece ostatici vor fi eliberati
Acestia sustin ca? ii vor elibera pe cei zece ostatici din randul fortelor de ordine pe care ii detin in continuare. In decembrie, miscarea de gherila a promis sa elibereze sase dintre ei, un proiect pe care, ulterior, l-a amanat.
Pe de alta parte, presedintele columbian Juan Manuel Santos a apreciat ca incetarea rapirii de civili anuntata de catre FARC constituie un „pas important”, adaugand, …

spot_imgspot_img