Monica Iacob-Ridzi, eliberata conditionat

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, va fi eliberata conditionat din Penitenciarul Gherla, dupa ce a stat aproape trei ani in spatele gratiilor. Decizia Tribunalului Cluj este definitiva.
Tribunalul Cluj a dispus, marti, liberarea conditionata a Monicai Iacob Ridzi, condamnata in 2015 la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, sentinta fiind definitiva. Magistratii Tribunalului Cluj au declarat, marti, ca au respins contestatia DNA fata de masura liberarii conditionate a Monicai Iacob Ridzi, decisa luna trecuta de Judecatoria Gherla.
“Se mentine decizia Judecatoriei Gherla si dispune de indata punerea in libertate a Monicai Iacob Ridzi”, au spus sursele citate.
In sala de judecata fost prezenta si Monica Iacob Ridzi care a declarat cu lacrimi in ochi ca se va retrage din viata publica, urmand sa se dedice familiei si cresterii celor doi copii minori.
“M-am rugat in fiecare zi la Dumnezeu sa rezist, nu am avut niciun tratament preferential, am muncit cot la cot cu celelalte detinute la curatenie si servirea mesei si am respectat toate regulamentele din penitenciar. Mi-a fost enorm de greu, dar gandul ca voi fi alaturi de copii m-a facut sa rezist”, a spus fostul ministru al Tineretului.
Avocatul Monicai Iacob Rizdi, Tiberiu Ban, a declarat ca aceasta a executat 1.010 zile de inchisoare, depasind 2/3 din pedeapsa, cat era necesar pentru a putea cere liberarea conditionata.
“Are 15 afectiuni, din care 14 confirmate prin expertiza medico-legala. A avut 25 de recompense, a elaborat o lucrare stiintifica, a avut o comportare exemplara, nu a fost niciodata sanctionata”, a explicat Ban.
In urma deciziei Tribunalui Cluj, Monica Iacob Ridzi va parasi in cursul zilei de marti Sectia Exterioara Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.
Judecatoria Gherla a admis, in 27 octombrie, cererea de liberare conditionata depusa de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, dar decizia a fost contestata de DNA.
Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie 2015, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Politia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la Sectia Exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Din cauza starii sale de sanatate, Ridzi a fost transferata, in 2 martie, in baza unei solicitari de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava, dupa care s-a intors la Sectia Exterioara a Penitenciarului Gherla.
In acelasi dosar, fosta consiliera a Monicai Iacob Ridzi, Ioana Varsta, a primit o pedeapsa de cinci ani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *