Monica Macovei il reclama la CEDO pe Dan Sova.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Europarlamentarul este nemultumita ca a pierdut definitiv un proces de calomnie intentat de actualul ministru al Marilor Proiecte
Monica Macovei duce la CEDO procesul pe care Dan Sova i l-a intentat pentru calomnie si pe care europarlamentarul l-a pierdut definitiv luna trecuta. Actualul ministru al Marilor Proiecte a dat-o in judecata pe Monica Macovei dupa ce aceasta a declarat, in septembrie 2009, ca valoarea contractelor pe care casa de avocatura a lui Dan Sova le avea cu statul a crescut dupa ce in parteneriat a intrat si Victor Ponta.
a”Este vorba mai exact de contracte pe care casa de avocatura a lui Sova le-a avut cu complexurile energetice Turceni si Rovinari, in timpul mandatului de parlamentar de Gorj al lui Victor Ponta”, arata Monica Macovei intr-un comunicat remis duminica.
Europarlamentarul a castigat intr-o prima faza procesul de calomnie, dar in 2011 Curtea de Apel Bucuresti a schimbat hotararea si i-a dat castig de cauza lui Dan Sova. Acesta ar fi urmata sa primeasca de la Monica Macovei despagubiri de 10.000 de lei. Ambele parti au facut recurs, ministrul Marilor Proiecte fiind nemultumit pentru ca vroia mai multi bani.
In cele din urma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins actiunile celor doi, prin urmare sentinta data de Curtea de Apel ramane definitiva. a”Nici pentru mine, nici pentru Sova, procesul nu se incheie aici: voi depune plangere la CEDO, a carei jurisprudenta o cunosc foarte bine, dovada fiind cele 20 de procese pe care le-am castigat ca avocat al drepturilor omului”, a anuntat public Monica Macovei.
Europarlamentarul a mentionat ca s-a bazat, atunci cand a formulat acuzatiile la adresa lui Dan Sova, pe articole publicate in presa.
De altfel, inclusiv Romania libera a publicat in martie 2009 articolul a”Avocatii destepti ai energiei”, in care aratam cum a”firma de avocatura a senatorului PSD …

spot_imgspot_img