Moscova este “responsabila” pentru bombardarea convoiului umanitar din Siria, afirma SUA. Cel putin 20 de civili au fost ucisi. Rusia continua sa aduca forte militare in zona

UPDATE 18,10:?Rusia va trimite un portavion in estul Marii Mediterane, in largul Siriei, pentru suplimentarea capacitatilor militare in aceasta zona, anunta Ministerul rus al Apararii, citat de agentia TASS.
“In momentul de fata, grupul naval rus din estul Marii Mediterane dispune de sase nave de atac si de trei nave logistice. Pentru suplimentarea capacitatilor de lupta, intentionam sa trimitem portavionul Amiral Kuznetov si grupul naval aferent”, a precizat Ministerul rus al Apararii.
Rusia desfasoara operatiuni militare in Siria pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad.?In schimb, Statele Unite si alte tari occidentale sustin grupurile insurgente care lupta impotriva regimului de la Damasc.
—————————
Casa Alba a afirmat marti ca Rusia este “responsabila” pentru bombardamentul, luni, al unui convoi umanitar in Siria care a provocat proteste la nivel international, scrie AFP, preluata de Agerpres.
“Toate informatiile arata clar ca este vorba despre o lovitura aeriana”, a declarat Ben Rhodes, consilier al presedintelui Barack Obama, subliniind ca numai rusii sau regimul sirian ar putea fi la origine.
“In orice caz, noi sustinem ca guvernul rus este responsabil pentru loviturile aeriene in aceasta zona”, a adaugat el.
“Aceasta reprezinta o tragedie umanitara enorma care trebuie sa fie condamnata”, a mai afirmat consilierul prezidential. “Este un act scandalos”, a adaugat el.
Chestionat in legatura cu impactul acestui raid asupra procesului diplomatic in curs, Ben Rhodes a afirmat ca actiunea ridica “serioase intrebari”, insa a refuzat “sa inchida usa” continuarii discutiilor.
Potrivit unui responsabil american care a tinut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *