Moscova raspunde Chisinaului: Fara armata rusa ar reizbucni razboiul. Cineva doreste sa semene discordie intre tarile noastre

Diplomatul rus a facut o declaratie in acest sens sambata, la Tighina (Bender), in cadrul ceremoniilor organizate de administratia de la Tiraspol cu ocazia implinirii a 25 de ani de la inceperea misiunii trupelor ruse in Transnistria.
“Noi consideram ca inadmisibile si nefondate planurile si actiunile autoritatilor moldovene vizand incetarea misiunii de pace a Rusiei in Transnistria. Aceasta este calea spre declansarea unui nou conflict pe Nistru, care va atrage Rusia intr-un nou focar de tensiune”, a declarat ambasadorul rus. El a pledat ca “forta rusa de mentinere a pacii” in Transnistria sa-si indeplineasca misiunea pana la capat.
Totodata, Muhametsin a condamnat decizia autoritatilor de la Bucuresti de a nu permite avionului in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin sa tranziteze vineri teritoriul Romaniei, ceea ce a dus la anularea vizitei acestuia la Chisinau si in Transnistria, precum si decizia guvernantilor moldoveni de a nu permite intrarea in Republica Moldova a unei delegatii de artisti si politicieni rusi care urmau sa participe la ceremoniile respective.
“Se creeaza impresia ca cineva este interesat de deteriorarea climatului general al relatiilor moldo-ruse. Cineva parca doreste sa semene discordie si neincredere intre tarile noastre”, a spus el, citat de Novostipmr.
In acest context, portalul Deschide.md aminteste ca, la inceputul lunii iulie, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a cerut in cadrul unei vizite in SUA retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova si inlocuirea actualei misiuni din Transnistria cu o alta, cu mandat international, subliniind ca orice incercare a Chisinaului de a gasi o solutie cu Tiraspolul a suferit un esec.
Plahotniuc a mai afirmat ca formatul de negocieri “5+2” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *