Motiunea pe Justitie. Dragnea: Deputatii PSD vor vota dupa propria constiinta. Tariceanu: E obligatia noastra sa votam impotriva

Vor vota “dupa propria lor constiinta”, a declarat Dragnea, referindu-se la votul deputatilor PSD asupra motiunii pe Justitie.
“Nu le dau eu sugestii ca s-au tot dat din partea altora in legatura cu domnul Toader. Unii spun ca nu mai fie, altii spun neparat sa ramana si am zis ca cel mai bine este sa judece colegii si sa voteze”, a replicat liderul PSD.
Intrebat daca isi asuma in cazul in care trece motiunea, a raspuns: “Eu nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD”.
Calin Popescu-Tariceanu, liderull ALDE, a declarat marti, in legatura cu motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, ca e dreptul Opozitiei sa o depuna, dar este obligatia majoritatii sa voteze impotriva acesteia.
“Opozitia are dreptul si foarte bine face ca foloseste instrumentele democratice: motiune simpla, motiune de cenzura. Eu pledez pentru o democratie in limitele legale, adica nu am nimic de criticat, adica este sarcina Opozitiei sa intreprinda astfel de masuri. ALDE face parte din majoritate, deci nu putem decat sa ne sustinem punctul de vedere”, a aratat Tariceanu, la Palatul Parlamentului.?
El a afirmat ca Opozitia are dreptul sa foloseasca instrumentele democratice, el pledand pentru o democratie in “limitele legale”.
“Sa fie un lucru clar – motiunile nu sunt impotriva ministrului, motiunile nu afecteaza ministrul, motiunea este pe o tema. Nu e un vot de incredere sau de neincredere in ministru. Ca asa pare, asta e cu totul altceva, dar motiunile simple, am o experienta si pot sa va spun ca nu acesta este obiectivul lor. Orice motiune, pe orice domeniu, gaseste un ministru, fara indoiala, si e dreptul Opozitiei sa o faca, dar cred ca este obligatia noastra, ca membri ai majoritatii, sa votam impotriva motiunii”, a spus Tariceanu.
Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, initiata de USR si PNL, a fost citita marti in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *