Motiunea simpla pe Economie va fi supusa votului in Camera Deputatilor

“Economia tarii este in impas. Fara viziune, fara reguli, fara strategii, economia nationala este o barca in deriva. Dar Guvernul PSD-ALDE isi continua activitatea pe doua planuri, cea prezentata public, pe canalele media obediente, si cea reala, resimtita in buzunarele fiecarui roman. Cu toate avertismentele trase de noi, Guvernul isi continua triumfalist marsul spre criza economica anuntata de o inflatie scapata de sub control, un buget golit de promisiuni tot mai greu de onorat, un mediu de afaceri ingrijorat si pesimist, companii de stat lasate fara bani de investitii si datorii externe in crestere. Incompetenta mai are un pas si falimenteaza Romania!”, sustin semnatarii motiunii.
Potrivit PNL, la noua luni de cand Andrusca a fost investit in functia de ministru al Economiei, nu se observa progrese in ceea ce priveste solutionarea problemelor portofoliului administrat iar activitatea ministrului este “catastrofala”.
Motiunea a fost dezbatuta luni, prilej cu care deputatul PNL Lucian Bode i-a transmis ministrului Andrusca faptul ca pentru aceasta demnitate nu-l recomanda “nici vocea, nici talentul”, adaugand ca acesta poate fi “bun la suflet”, dar pentru a fi ministru al Economiei este nevoie de mai mult.
In replica, Danut Andrusca a afirmat ca textul liberalilor este copiat din motiunea depusa tot impotriva sa la Senat in vara. “De data asta ati reusit sa-mi scrieti numele corect”, a remarcat el.
Raspunzand unor afirmatii cuprinse in motiune, Andrusca a precizat ca nu intra in atributiile sale, de ministru al Economiei, controlul inflatiei, iar acest lucru ar fi trebuit sa fie cunoscut de initiatori. Totodata, ministrul a mentionat ca nici deprecierea monedei nationale nu tine de portofoliul pe care il gestioneaza.
El a adaugat ca referirile la Legea minelor, Legea apelor si Legea redeventelor sunt copiate din motiunea de la Senat si a atras atentia ca in data de 18 martie 2018 aceste trei acte normative au fost preluate de Secretariatul General al Guvernului, acolo unde se afla si acum in vederea armonizarii legislative.
Transelectrica este o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, care se supune prevederilor OUG 109/2011 privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *