Sedinta de guvern. Legea pensiilor ar putea intra pe ordinea de zi. Protest al pensionarilor la Palatul Victoria

Reprezentantii?Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania au anuntat ca vor protesta, miercuri, in Piata Victoriei, nemultumiti de Legea pensiilor. Protestatarii ar urma sa se stranga in piata incepand cu ora 11.00.?
Pensionarii spun ca nu sunt de acord cu faptul ca pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie, incepand cu anul 2021, iar acest lucru ii va afecta.?
In plus, reprezentantii pensionarilor au afirmat ca nu au fost consultati cu privire la modificarile aduse sistemului de pensii, incercand in repetate randuri sa discute cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.?
De la ora 15.00 este programata sedinta de Guvern, in care va fi discutata Legea pensiilor, dupa cum a anuntat, miercuri seara, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.?”Legea a fost ieri avizata la Finante si maine, in sedinta de Guvern, ca maine e sedinta de Guvern, nu joi, va fi pe ordinea de zi proiectul de lege. Merge la Parlament si speram in cel mai scurt timp, pana la final de an, sa avem si aceasta lege in Parlament”, a declarat Teodorovici.
El a spus ca suma necesara pentru aplicarea viitoarei legi a pensiilor este una “foarte mare”,?peste limita impusa pentru anul 2019: “Suma este una foarte mare. Cred ca este cea mai mare provocare”.
Ministrul Finantelor a afirmat ca bugetul de pensii va creste in fiecare an, incepand cu 2019, cand bugetul pentru pensii va fi de 700 de milioane de lei si va ajunge la 40 de miliarde de lei in anul 2022, cand toate dosarele vir fi recalculate.
“Va spun pe ani, eventual. Noi, de exemplu, anul viitor, estimam, fata de ce am spus noi ca limite pentru anul viitor ca buget, neavand inca legea ca sa facem aceasta analiza, undeva la 700 de milioane de lei anul viitor, deci peste limita pe care noi am pus-o pentru anul 2019. (…) punctul de pensie o sa inceapa sa creasca. (…) Dupa care, in 2020, avem undeva la 9 miliarde de lei, este o analiza facuta de noi si dupa aceea, in urmatorii doi ani, suma creste la 29 de miliarde si in anul patru, in 2022, la 40 (de miliarde de lei – n.r.), daca nu ma insel”, a explicat Teodorovici, sustinand ca isi asuma legea pensiilor, cu conditia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *