Movila despre impartirea Moldovei in doua regiuni: USL se joaca cu mandria bucovinenilor si iesenilor

de Florin Ghetau Publicat la: 19.08.2013 17:47 Ultima actualizare: 19.08.2013 17:48

Liderul filialei municipale a PDL Iasi, deputatul Petru Movila, sustine ca prin impartirea Moldovei in doua regiuni, USL “se joaca cu mandria si onoarea bucovinenilor si iesenilor”, acuzand, totodata, ca PSD si PNL n-au un proiect clar privind regionalizarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deputatul Petru Movila a declarat, luni, presei ca varianta de impartire a Moldovei in doua regiuni cu resedintele la Suceava si Iasi vine ca urmare a sustinerii masive a USL din Bucovina.

Movila a precizat ca liderii suceveni ai PSD si PNL au decis formarea unei comisii locale pentru sustinerea infiintarii regiunii Bucovina, adaugand ca “promovarea ideii ca doar Gheorghe Flutur (liderul PDL Suceava – n.r.) doreste divizarea Moldovei in doua regiuni este aberanta”.
Totodata, Movila a acuzat lipsa de reactie a liderilor ieseni ai USL, dupa ce premierul Victor Ponta a spus recent la Suceava ca ar agreea infiintarea regiunii Bucovina.
“N-am vazut niciun membru USL de la Iasi sa critice, sa aplaude sau macar sa deschida gura sa comenteze declaratiile premierului, care i-a gasit total nepregatiti pe cei din teritoriu, fie ca sunt membri PSD, PNL sau PC. USL se joaca de-a regionalizarea, de-a euroregiunile, se joaca cu reorganizatul ministerelor, speculeaza orgoliile politice si se joaca cu mandria si onoarea bucovinenilor si a iesenilor”, a precizat Movila.
Deputatul PDL a mai spus ca nu crede ca regionalizarea va prinde contur in viitorul apropiat, explicand ca USL nu are un proiect clar pe aceasta tema.
“Faptul ca Ponta si-a anuntat preferinta pentru o reorganizare cu 10 sau 12 regiuni, fara ca macar responsabilii regionali din PSD sa stie acest lucru, arata ca sunt probleme grave la acest capitol. Afirmatia vine la ceva vreme dupa ce USL a anuntat ca a batut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *