NASA a suspendat contactele cu Rusia, pe fondul crizei din Crimeea

“Tinand cont de incalcarea de catre Rusia a suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, NASA a suspendat majoritatea angajamentelor cu Federatia Rusa”, a afirmat agentia spatiala americana intr-un comunicat.
NASA si agentia spatiala rusa Roscosmos “vor continua totusi sa lucreze impreuna pentru securitatea si continuitatea operatiunilor Statiei Spatiale Internationale”, a adaugat agentia americana.
NASA a confirmat astfel informatii aparute initial pe site-ul de stiri The Verge, care anuntau ca agentia americana spatiala va suspenda toate contactele cu Rusia, cu exceptia celui privind ISS.
Porivit The Verge, NASA a pus capat calatoriilor membrilor sai in Rusia, dar si gazduirii unor membri ai Roscosmos si a mai decretat intreruperea contactelor prin e-mail, teleconferinte sau videoconferinte.
Aceste masuri nu se vor aplica “activitatilor operationale privind Statia Spatiala Internationala” sau intalnirilor multilaterale organizate in afara Rusiei si la care rusii ar putea participa, adauga The Verge.
La …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *