NATO anunta o reuniune de ultima ora

NATO a anuntat, duminica, o reuniune a ambasadorilor celor 28 de state membre, marti, la cererea Turciei, pentru consultari pe subiectul tensiunilor pe care Ankara le are, in prezent, cu rebelii kurzi si cu gruparea jihadista Statul Islamic, potrivit AFP.

Turcia “a solicitat aceasta reuniune avand in vedere gravitatea situatiei dupa odioasele atentate teroriste din aceste ultime zile si pentru a-si informa aliatii in legatura cu masurile pe care le ia. Aliatii NATO urmaresc indeaproape evolutiile si sunt solidari cu Turcia”, se arata in textul mentionat.
Solicitarea Ankarei a fost facuta pe baza articolului 4 din Tratatul Aliantei Atlantice, care permite unui membru al organizatiei sa ceara consultari atunci cand considera ca “exista o amenintare pentru integritatea sa teritoriala, independenta sa politica sau securitatea sa”, mai precizeaza comunicatul.
Rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat, duminica, un atentat in care au fost ucisi doi soldati turci, atentat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *