NATO NU confirma retragerea trupelor rusesti din apropierea frontierei cu Ucraina

NATO nu poate sa confirme retragerea anuntata a trupelor rusesti masate in ultima perioada la frontiera cu Ucraina, a declarat marti secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen, relateaza AFP.
“Din nefericire, nu pot sa confirm faptul ca Rusia isi retrage trupele. Nu este ceea ce constatam”, a declarat Rasmussen pentru presa inaintea unei reuniuni a ministrilor de Externe din cele 28 de state membre ale organizatiei, la Bruxelles.
“Desfasurarea militara masiva nu poate sa contribuie, in niciun fel, la diminuarea tensiunii (…). Indemn din nou Rusia sa-si retraga trupele, sa-si respecte obligatiile internationale si sa inceapa un dialog constructiv cu Ucraina”, a adaugat el.
Statele Unite au primit cu prudenta, luni, informatii ucrainene si ruse privind retragerea partiala a unor trupe ruse. Secretarul american al Apararii Chuck Hagel a anuntat ca nu poate confirma aceste informatii, subliniind totodata ca este vorba despre o etapa “necesara in vederea unei discutii serioase” cu privire la o “dezescaladare”.
Prezenta acestor militari – 20.000 potrivit Washingtonului – alimenteaza temeri referitoare la o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *