Tezaurul valutar al Romaniei, mai sarac cu 377 milioane de euro intr-o singura luna

In cursul lunii februarie au avut loc intrari de 1,73 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele, informeaza Agerpres.
Tot in ianuarie 2014, din rezerva BNR au iesit 2,11 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, se arata in comunicatul BNR.
Rezerva de aur a Bancii Nationale s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,134 miliarde de euro.
In aceste conditii, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 martie 2014 au fost de 34,410 miliarde de euro, fata de 34,860 miliarde de euro la 28 februarie 2014.
Platile scadente in luna aprilie 2014 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 393 de milioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *