Nereguli grave la Laboratorul antidoping din Bucuresti. Directorul a intrat in baza de date a WADA si a schimbat rezultatele analizelor

Jurnalistii germani au primit documentele WADA din partea grupului de hackeri Fancy Bears, cunoscut dupa ce a spart serverele agentiei mondiale si a dat publicitatii mai multe liste cu sportivi care au primit exceptii de uz terapeutic.
Potrivit investigatiei WADA, cel putin doua probe pozitivie au fost acoperite de persoane din cadrul laboratorului. Este vorba de probele de urina ale doi luptatori, recoltate in aprilie 2016 si in care se descoperisera urme de furosemid, un diuretic, folosit ca agent de mascare a adevaratelor substante ce imbunatatesc ilegal performantele sportivilor.
Potrivit Der Spiegel, seful laboratorului de la Bucuresti, Valentin Pop, nu a raportat situatia si, mai mult, a intrat in baza de date a WADA si a schimbat rezultatele analizelor.
Cazul a plecat de la un informator, care a alertat WADA de faptul ca probe pozitive nu au fost raportate, la Bucuresti. Investigatori ai agentiei mondiale au facut o vizita inopinata la Bucuresti, la 1 iunie 2016, si au confiscat cele doua probe. A doua zi, user-ul valentin.pop a intrat in baza de date a WADA si a schimbat rezultatul probelor, din negativ in suspect.
Citeste si Laboratorul de la Bucuresti, suspendat 6 LUNI de Agentia Mondiala Antidoping (WADA)
“Am fost foarte ocupat si nu am fost atent la ceea cea am facut”, le-a declarat Pop anchetatorilor WADA. “Trebuie sa recunosc ca nu suntem atat de profesionisti aici”, a mai spus el.
Acoperirea probelor pozitive nu este singura neregula de la Bucuresti. In iulie 2016, laboratorul nu era in masura sa detecteze hormonul de crestere GHRP-2 si nici meldoniumul, substante aflate pe lista interzisa la acea data.
“Directorul Pop nu a lucrat de unul singur”, a concluzionat WADA, care a adaugat ca managerul laboratorului a fost controlat de o “autoritate externa”, fara a o numi, dar pe care agentia incearca sa o descopere prin investigatii suplimentare.
La solicitarea jurnalistilor germani, WADA nu a dorit sa comenteze pe acest subiect. Pop si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *