Netanyahu: Discursul lui Rohani la ONU, “cinic” si “ipocrit”.

Premierul israelian a calificat drept “cinic” si “ipocrit” discursul sustinut marti de presedintele iranian, in privinta problemei nucleare, in fata membrilor Adunarii Generale a ONU, relateaza AFP, conform Mediafax.
“Asa cum am prevazut, a fost un discurs cinic si total ipocrit. Rohani a vorbit despre drepturile omului, in timp ce fortele iraniene participa la masacrul la scara mare impotriva civililor nevinovati din Siria”, se arata intr-un comunicat emis de Biroul lui?Benjamin Netanyahu si publicat in noaptea de marti spre miercuri la Ierusalim.
Citeste si Hassan Rohani: Israelul ameninta regiunea cu armele sale chimice si nucleare
“El (Rohani) a condamnat terorismul, in contextul in care regimul iranian recurge la terorism in zeci de tari din lume. A vorbit despre un program nuclear cu scopuri civile in timp ce, potrivit raportului Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), acest program are caracter militar”, se arta in comunicat.
“Fiecare persoana rezonabila intelege ca Iranul, una dintre cele mai bogate tari in petrol, investeste capitaluri in rachete balistice si in instalatii nucleare subterane, ci nu pentru a produce electricitate”, a mai spus premierul, citat in comunicat.
In text este deplansa totodata “absenta unei propuneri practice in vederea stoparii programului nuclear militar si angajarii in aplicarea deciziilor Consiliului de Securitate al ONU”.
Acest discurs “traduce in mod exact strategia iraniana, care consta in a vorbi si a castiga timp pentru a-si avansa capacitatile si a se dota cu arme nucleare”.
Citeste si Exista o “ocazie istorica de solutionare a problemei nucleare” iraniene. Cine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *