Nici romanii din strainatate nu scapa! Vor fi taxati de stat cu 800 de lei “morti-copti”

Nimeni? nu scapa

Toti romanii fara venituri, cu mici exceptii, vor fi obligati din 2016, potrivit noului Cod Fiscal, la plata unei contributii la asigurarile de sanatate in valoare de 792 lei pe an. Nici romanii din strainatate nu scapa!

Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de aceasta plata prin efectul legii.
Scutiti sunt doar minorii sau femeile insarcinate care nu au venituri. Astfel, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate.
“Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate. Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a spus consultantul Adrian Benta potrivit Hotnews.ro.

Legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati perin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurat.
Potrivit consultantului, nu poti solicita taxe de la oameni care nu au venituri, iar forma din 2015 cu interpretarea platii optionale a obligatiei mi se pare cea mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *