Nicolae Mischie, inscaunat presedinte al PNG Gorj

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, se intoarce in politica. Acesta a devenit, la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele organizatiei judetene Gorj a PNG. Numirea s-a facut, ieri, cu putin timp inainte de meciul de fotbal dintre Steaua si Pandurii, chiar in prezenta presedintelui partidului Gigi Becali. Sedinta in care Mischie a fost instalat presedinte al PNG Gorj s-a desfasurat la acelasi hotel unde au fost cazati si componentii echipei Steaua.

Chiar fostul presedinte al filialei, Vili Pasare, a propus ca Nicolae Mischie sa preia conducerea partidului. „Vili Pasare, dand dovada de o trasatura de caracter deosebita, a renuntat la functie si m-a propus pe mine sa preiau conducerea partidului. Gigi Becali a acceptat si, astfel, am batut palma”, spune Nicolae Mischie.

Acesta ar putea avea o putere sporita in cadrul partidului lui Becali, pentru ca, dupa cum a declarat, se va ocupa de organizarea formatiunii politice nu numai la nivelul judetul Gorj, ci si in toata Oltenia: „Am stabilit cu domnul Becali sa incepem impreuna sa consolidam organizatia de la Gorj si din toata Oltenia”.

Becali a promis ca va pune la dispozitie organizatiei din Gorj toate fondurile necesare pentru campania electorala: „Gigi Becali ne-a dat dezlegare totala de actiona in sensul ca ne putem alege partidele cu care putem conlucra. Ne-a expus cateva din argumentele sale si ne-a asigurat ca ne va pune la dispozitie toate fondurile necesare pentru campania electorala”, a spus Mischie.

Condamnat in doua dosare la pedeapsa cu inchisoarea

Nicolae Mischie a fost senator, deputat, si, din anul 1996 si pana in 2004, presedintele PSD Gorj si al Consilului Judetean. In aceasta perioada a primit si titlul de baron, prin comportamentul sau discretionar. Nicolae Mischie a iesit din politica in anul 2004, cand a fost nevoit sa demisioneze din PSD, din cauza unor acuzatii de coruptie lansate de procurorii.

Acuzat de luare de mita si de abuz in functie, ex-presedintele PSD Gorj a fost arestat preventiv pe o perioada de cinci zile. Trimis in judecata in patru dosare penale, acesta are la activ doua condamnari la pedeapsa cu inchisoarea. Una de un an de inchisoare cu suspendare, iar cea de-a doua in dosarul de coruptie instrumentat de DNA, la patru ani de inchisoare cu executare.

Momentan aceasta sentinta nu a ramas definitiva, procesul fiind pe rolul Curtii de Apel din Timisoara.

spot_imgspot_img