Nicolae Paun cere iertare procurorilor: “Erau doar simple vorbe spuse la suparare. Nu banuiam ca am telefonul ascultat”

de Andrei Luca POPESCU Publicat la: 23.02.2016 17:07 Ultima actualizare: 23.02.2016 17:20

Deputatul Nicolae Paun, urmarit penal de procurorii DNA pentru spalare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscala si cumparare de influenta, cere iertare procurorilor pentru declaratiile sale interceptate in care ii ameninta, intr-un mod inedit: “Erau doar simple vorbe spuse la suparare, (…) fara sa banuiesc ca am telefonul ascultat”.

Deputatul Nicolae Paun isi exprima increderea in justitie si le cere deputatilor care trebuie sa decida asupra imunitatii sale “sa voteze conform propriei constiinte si principiilor morale”, intr-un comunicat de presa care constituie prima sa iesire publica dupa ce a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA.
Totodata, el a gasit un mod inedit de a cere iertare pentru amenintarile sale interceptate telefonic si aflate la dosar, in care spunea ca daca va fi arestat, va baga un cutit in ei si se va “pisa” pe ei.

“Doresc sa imi cer iertare fata de procurori, fata de institutia din care fac parte, ca am avut iesiri care nu ma definesc! Erau doar simple vorbe spuse la suparare – asa cum se intampla oricui – scoase dintr-o conversatie telefonica intre prieteni, care a avut loc cu multe luni in urma, fara sa banuiesc – ca orice om nevinovat – ca am telefonul ascultat!”, scrie Paun in comunicatul de presa.
Deputatii au incuviintat retinerea lui Paun in dosarul in care este urmarit penal, insa votul privind avizul pentru arestarea preventiva a fost suspendat, din lipsa de cvorum, urmand sa fie reluat.
DNA a solicitat avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Dosarul vizeaza deturnarea de fonduri si spalarea de bani in doua proiecte finantate din fonduri europene, implementate de Asociatia Partida Romilor in perioada 2010-2013. In ambele proiecte, peste 3.000 de persoane defavorizate au fost incluse in acest program fara stiinta lor, selectate de partidul lui Paun, iar angajatii proiectelor au fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *