Nicolae Paun ramane in arest preventiv: “Eu nu regret nimic”

de Andreea Traicu Publicat la: 08.03.2016 13:03 Ultima actualizare: 08.03.2016 16:00

Judecatorii Inaltei Curs de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis marti ca deputatul Nicolae Paun va ramane in arest preventiv. Anterior, Paun a contestat arestarea preventiva si a solicitat schimbarea masurii cu aceea a arestului la domiciliu. Parlamentarul a fost trimis dupa gratii in urma cu o saptamana, intr-un dosar in care DNA il acuza ca ar fi deturnat fondurile europene destinate comunitatii rome. Politicianul de la Partida Romilor a declarat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde s-a judecat contestatia sa la arestarea preventiva, ca nu regreta nimic, sustinand ca nu a avut acces la fondurile destinate Partidei Rromilor.

ICCJ a respins astazi cererea de schimbare a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. In fata judecatorilor acesta a declarat ca nu poate fi vinovat de deturnare de fonduri din moment ce nici macar nu a avut acces la ele si ca nu ii pare rau de nimic.
“Eu nu regret nimic. Nu am lucrat in viata mea in proiecte si in programe de niciun fel , nu am fost angajatul Partidei Rromilor, nu am fost remunerat de nimeni. Eu nu pot face deturnare de fonduri daca nu am acces la fonduri”, a declarat Nicolae Paun la finalul sedintei de judecata.

Deputatul Nicolae Paun le-a transmis din nou scuze procurorilor pe care i-a insultat in convorbirile telefonice private interceptate sustinand ca “discutia a avut loc in urma cu 7-8 luni de zile fara sa stiu ca eu sunt inculpat, eram la un sprit . .. vorbeam cu Madalin. Imi cer scuze inca o data. Nu a fost cu intentie, nu m-am gandit la ceva anume”.
Parlamentarul a vorbit si despre Madalin Voicu, tranmitandu-i “sa fie sanatos alaturi de copii, sa nu vina niciodata la arestul preventiv ca nu e bine”.
Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida daca Nicolae Paun va ramane in arest sau daca va fi cercetat sub o masura preventiva mai putin aspra.
Nicolae Paun a fost arestat la data de 27 februarie in urma unei decizii a instantei supreme, fiind acuzat de spalare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscala si alte infractiuni de coruptie.
Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de “folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata”.
Conform DNA, dosarul in care se cere arestarea parlamentarului vizeaza nereguli in derularea proiectului “Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, cu finantare din fonduri europene, care s-a desfasurat in perioada 2010-2013.Potrivit procurorilor, grupul-tinta al proiectului a fost “constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *