Nicusor Constantinescu a fost ridicat din spital si ARESTAT preventiv

UPDATE 21,45:?Curtea de Apel Constanta a admis vineri seara cererea DNA de instituire a masurii arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile pentru Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, informeaza Agerpres.
Decizia pronuntata de Curtea de Apel este executorie.?Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Nicusor Constantinescu, a fost preluat vineri dupa-amiaza din Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, de jandarmi, in baza unui mandat si a fost adus cu ambulanta la Curtea de Apel fiind prezentat instantei pentru a fi audiat in cazul cererii de arestare preventiva, formulata de DNA.?Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanta, a cerut vineri in instanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru Nicusor Constantinescu, deoarece acesta nu s-a prezentat la termenele succesive de judecare a cauzei in care este acuzat de abuz in serviciu pentru subfinantarea activitatii Centrului Militar Zonal.?Joi, 19 mai, presedintele suspendat al CJ Constanta a fost supus unei interventii chirurgicale in Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, potrivit directorului medical dr. Mihnea Avram.?In referatul prin care se solicita inlocuire a masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive, procurorul arata ca, de la data de 29 martie 2016 pana in prezent, inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecata, cu rea credinta, motivand ca este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, pentru a carei recuperare s-a internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol.?”Instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord. Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical etc. Mai mult, intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea credinta tergiversarea cauzei”, se arata in referatul DNA.
——————————————–
Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al CJ Constanta a fost dus cu o ambulanta direct in fata judecatorilor, unde este judecvat pentru abuz in serviciu. El a fost preluat de jandarmi cu mandat de aducere.
La iesirea din spital, Constantinescu a spus ca nu intelege de ce a trebuit sa fie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *