O noua viata apartamentului tau: foliile autocolante

Foliile autocolante pot fi de mai multe feluri. In primul rand, sunt cele care se adreseaza pasionatilor de masini, apoi ne referim la cele strict decorative, iar in final la cele care au ca rol restaurarea unor piese de mobilier, care sunt uzate din cauza timpului sau a unor zgarieturi sau lovituri.

Foliile autocolante de masini pot fi de mai multe tipuri. In primul rand sunt cele care decoreaza exteriorul masinii, prin anumite insemne, dar si cele care pot imbraca masina sau doar anumite portiuni ale masinii. De exemplu, pasionatii de tuning aleg sa imbrace barele masinii in folii pentru a le da acestora alta textura decat restul masinii. Efectul este unul spectaculos, care atrage atentia, si care protejeaza aceste portiuni de zgarieturi. In cazul in care se deterioreaza folia este usor de inlocuit, dar rezista foarte bine si la apa. In al doilea rand exista folii autocolante pentru masinile taxi. De exemplu, nu toate taxi-urile galbene sunt vopsite, majoritatea dintre ele fiind colantate. Mai exact, pe toata suprafata masinii se aplica o astfel de folie de culoare galbena, in loc ca aceasta sa fie vopsita. Avantajul este ca procesul costa mult mai putin decat vopsirea in sine si nu necesita schimbarea talonului masinii.

A doua categorie a foliilor autocolante se refera la cele decorative. Acestea dau o noua infatisare peretilor, geamurilor sau chiar a corpurilor de mobilier din casa dumneavoastra. In plus, exista folii care protejeaza impotriva razelor soarelui si se lipesc foarte usor pe geamuri. Foliile decorative sunt foarte usor de lipit si in mod sigur o sa aduca un plus de modernism camerelor in care locuiti. Totodata, sunt foarte usor de dat jos in cazul in care doriti sa le inlocuiti. Din punct de vedere al pretului, acestea sunt foarte accesibile si le gasiti in majoritatea magazinelor de bricolaj. Inainte de a cumpara produsul interesati-va de adezivul pe care trebuie sa il folositi dar si de metodele de intretinere al foliilor.

A treia categorie a foliilor autocolante este cea prin care dai o viata noua unor piese de mobilier uzate si vechi. Acestea vin cu aspect de lemn natural, cum ar fi cires, stejar, mahon, nuc sau pot avea aspect de piele naturala. Aceasta folie se achizitioneaza la rola si se poate taia foarte usor pentru dimensiunea dorita de tine. Este recomandat ca aceste folii sa fie aplicate pe suprafete perfect netede pentru un rezultat cat mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *