Nissan Qashqai+2 soseste in Romania la sfarsitul acestui an

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nissan va incepe sa comercializeze in Romania, la sfarsitul anului, o noua versiune a modelului Qashqai, cu sapte locuri, a anuntat, luni, importatorul marcii japoneze pe piata romaneasca, Renault Nissan Romania. Qashqai+2 va incepe sa fie comercializat in Europa in luna septembrie, modelul dispunand de motorizari atat pe benzina, cat si diesel. Noua varianta a Qashqai va fi produsa la fabrica Sunderland din Marea Britanie.

„In total, ne asteptam ca obiectivul nostru de productie pentru ambele versiuni de Qashqai sa se situeze in jurul a 270.000 de autoturisme in cursul anului financiar 2008, dar bineinteles ca rezultatul va depinde de piata. Acest nivel de volum va contribui la un alt record, acela de productie anuala, la uzina de la Sunderland, cu un rezultat de aproximativ 450.000 de vehicule”, a declarat, intr-un comunicat, vicepresedintele de fabricatie pentru Europa al Nissan, Trevor Mann.

Versiunea de baza, cu cinci locuri, a modelului Qashqai a inregistrat pe piata europeana, vanzari de 235.000 de unitati de la lansarea sa, in luna martie a anului trecut.

Ambele versiunii au necesitat investitii de 223 milioane de lire sterline, care au acoperit cheltuielile de proiectare, cercetare si dezvoltare, furnizorii de utilaje si pregatirea fabricii.

Qashqai+2 a fost lansat in luna iulie la Salonul Auto de la Londra.

Fabrica Sunderland a fost infiintata in anul 1984 si a produs pana in prezent peste 4,8 milioane de unitati, anul trecut fiind fabricate 350.960 de unitati.

Nissan a vandut in Romania in primele sapte luni 1.453 de autoturisme.

Producatorul auto francez Renault detine o participatie de 44,4% la Nissan.

spot_imgspot_img