Noaptea Muzeelor 2015: Cozi de sute de oameni, in Capitala

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sute de bucuresteni s-au asezat la cozi, sambata seara, pentru a vizita gratuit expozitii si a participa la evenimentele culturale pregatite de institutii,cu ocazia Noptii Muzeelor, relateaza Mediafax.
La Muzeul National al Taranului Roman, inainte de ora 18.00, bucurestenii s-au asezat intr-o coada ordonata, pentru a vizita expozitiile permanente ale institutiei, dar si cele temporare, precum „Pe urmele armenilor” si expozitia „Ion Anghel”. Totodata, in curtea interioara a institutiei a fost organizata o proiectie de film documentar.
Muzeului National al Taranului Roman i-a facut concurenta Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. Astfel, coada de persoane care astepta sa viziteze expozitia temporara de paianjeni si scorpioi vii – „Tesaturi periculoase” – se intindea pana aproape de vecinul sau, Muzeul Taranului Roman. Multi dintre cei care asteptau sa intre la cele doua muzee s-au razgandit si au decis sa mearga la Muzeul National de Geologie, aflat in apropiere, unde asteptarea nu parea a fi la fel de mare. Aici, bucurestenii au putut pleca „In cautarea tarii de la capatul pamantului- Chile”, dar au putut admira si expozitiile permanente si o serie de prezentari tematice.
Coborand pe Calea Victoriei, un alt punct de interes pentru impatimitii „noptii muzeelor” a fost si Muzeul National „George Enescu”. Reprezentantii institutiei i-au asteptat pe bucuresteni cu muzica, arta vizuala si performance, toate incadrate in programul „Aeroportul artistic ONIRIA”. Chiar daca prima ora de imbarcare era prevazuta la 19.30, oamenii s-au strans in fata cladirii inca de la 18.40, pentru a pleca in calatoria propusa de Muzeul „George Enescu”.
Citeste si: Noaptea Muzeelor 2015. Ce muzee din Capitala s-au retras din circuit
Un alt magnet pentur bucuresteni, in Noaptea Muzeelor, a fost si Muzeul National de Arta al Romaniei. Bucurestenii au putut vizita, de la ora 19.00, Galeria Nationala si expozitiile temporare. MNAR s-a alaturat si protestului editiei din acest an a evenimentului si a organizat, sub titlul „Priveste arta, arta te priveste”, un periplu mai putin obisnuit intr-o „galerie de neuitat”. Aceasta galerie a cuprins ramele si soclurile unor lucrari care nu mai fac parte din patrimoniul MNAR, pentru ca „au plecat in urma unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile”. Aceasta „galerie de neuitat” s-a aflat la parterul Galeriei Nationale a MNAR.
Vis-a-vis, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”, persoanele asezate la coada au fost asteptate cu tururi ghidate si o expozitie de …

spot_imgspot_img