Noi informatii despre atentatele din Bruxelles: Inca un complice a participat la atentatul de la metrou. Teroristii ar fi vizat centralele nucleare

UPDATE 11.12:?Numele celui de-al patrulea terorist nu este cunoscut, dar portretul sau robot a fost publicat in presa belgiana.
UPDATE 11.00: Pe drumul spre aeroport, teroristii au vorbit despre americani, a declarat soferul taxiului care i-a transportat, relateaza presa din Belgia.
Citeste si: Atentatele de la Bruxelles: Portretul-robot al celui de-al patrulea terorist, facut public
Soferul taxiului care i-a dus marti pe cei trei teroristi din cartierul Schaerbeek pana la aeroportul Zaventem a declarat ca doar unul dintre ei, cel care purta palarie si o jacheta de culoare deschisa, a discutat cu el, indreptand conversatia catre americani si exprimandu-si furia fata de Statele Unite ale Americii, scrie in editia sa de joi cotidianul belgian La Derniere Heure.?Barbatul cu palarie si jacheta, cautat de politie si care nu s-a aruncat in aer pe aeroport, si-a exprimat nemultumirea fata de SUA, mentionand in cursul conversatiei exemple de actiuni americane ce nu pot fi trecute cu vederea. Un subiect de discutie extrem de interesant in acest caz in conditiile in care se stie ca mai multi americani au fost afectati in atacul de pe aeroportul din Bruxelles, in care 11 persoane si-au pierdut viata, noteaza sursa citata.?Imediat dupa ce barbatii s-au urcat in masina, taximetristul a simtit un miros ciudat in vehicul. Un miros de amoniac, a spus el. El si-a amintit totodata ca in timpul calatoriei cei doi barbati in negru nu au vorbit aproape deloc.?La sosirea la aeroport, soferul de taxi a fost de asemenea intrigat de un alt element: el ar fi vazut pete albe pe valizele celor trei barbati. Barbatul s-a intors la masina si a preluat un alt client. In cursul acestei noi calatorii el a auzit vorbindu-se despre exploziile de pe aeroportul Zaventem si a facut imediat legatura cu cei trei clienti pe care i-a avut inainte. Soferul si-a dus noul client la adresa ceruta si apoi s-a indreptat catre cel mai apropiat comisariat de politie.?Taximetristul le-a oferit informatii valoroase anchetatorilor, inclusiv adresa de la Schaerbeek de unde i-a luat pe cei trei barbati, precum si numarul valizelor cu care acestia au plecat. In plus fata de valizele in care se aflau cele doua bombe care au explodat in cursul diminetii, politistii au putut localiza o a treia bomba pe aeroport dupa atentat, noteaza cotidianul belgian.?
UPDATE:?Teroristii vizau centralele nucleare din Belgia, dar au fost nevoiti sa isi aleaga alte tinte in graba, dupa operatiunile politiei belgiene in cartierele cu populatie majoritar musulmana si dupa arestarea lui Salah Abdeslam, conform publicatiei belgiene La Derniere Heure.
—-
Citeste si: FOTO. Hamalul erou de la aeroportul din Bruxelles. Ce a facut pentru a-si castiga acest apelativ
Teroristul sinucigas de la metroul din Bruxelles ar fi fost insotit de un alt barbat kamikaze, informeaza postul de televiziune RTBF, citat de news.ro.
Acest al doilea barbat a fost surprins de camerele de supraveghere cu un rucsac mare in spate. Identitatea acestui suspect nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *