Noi modificari in CV-ul premierului: strainii nu mai au acces la studiile lui Victor Ponta. Vezi explicatiile acestuia

Premierul Victor Ponta a decis sa isi stearga studiile si cursurile universitare pe care le-a absolvit de pe variantele in limba engleza si in limba franceza ale siteului guvernului. In ultimii trei ani, dupa ce s-a descoperit ca a plagiat teza sa de doctorat, premierul si-a cosmetizat in mai multe randuri CV-ul.
Site-ul guvernului Romaniei are versiuni atat in limba romana dar si in engleza sau franceza. Lucru nomal, dat fiind ca si celelalte state din Europa au tradus informatiile guvernamentale cel putin in limba engleza.
Citeste si: Interviu cu autorii articolului din revista Nature in care Ponta a fost acuzat de plagiat
Normal ar fi fost ca varianta in limba engleza a site-ului guvernului Romaniei sa fie o simpla traducere a celui oficial gov.ro. La o prima vedere (grafica, rubrici, contact etc) asa si este. Cand analizam modul in care au fost traduse cv-urile ministrilor remarcam unele neconcordante. Cea mai flagranta o gasim in dreptul premierului Ponta. Din variantele in limba engleza si franceza ale CV-urilor lui Victor Viorel Ponta, au fost inlaturate complet sectiunile “educatie si formare” pe care le regasim, insa, in varianta romaneasca a CV-ului premierului.
Eroare sau rea intentie?
Exista doua posibile explicatii. Poate fi vorba de o eroare de culegere in urma careia in CV-urile redactate in limba engleza si franceza a fost uitata sectiunea “educatie si formare” a premierului. Varianta putin probabila dat fiind ca la aceasta sectiune – existenta doar pe site-ul in limba romana – premierul a trecut nu mai putin de opt puncte, mentionand, printre altele: “iulie – august 2004, cursant al Summer Programme in History, Politics and Society, Exeter College, Universitatea Oxford; decembrie 2000 – februarie 2001, Procuratura Nationala Anti-Mafia – Roma, Italia; februarie 1999, seminarul international cu tema “Companiile Offshore”, Banca Nationala a Greciei, Atena; iulie 2002, stagiu de pregatire in domeniul luptei anti-frauda OLAF (Oficiul European Anti Frauda), Bruxelles, Belgia”.
Citeste si: Document EXCLUSIV. Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat pe baza tezei de doctorat
O a doua explicatie a omiterii acestor cursuri (este omis si faptul ca a absolvit Facultatea de Drept) din cv-ul sau tradus in engleza si franceza, poate fi reprezentata de decizia premierului de a ascunde strainilor, cu buna stiinta, detalii legate de educatia sa. In ultimii ani, veridicitatea si autenticitatea studiilor lui Victor Ponta au fost puse la indoiala pe plan international. In anul 2012, revista stiintifica Nature l-a acuzat pe premierul Ponta ca a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Dupa ce Universitatea Bucuresti a admis plagiatul, iar Ministerul Educatiei a dat o lege care i-ar fi permis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *