Fostul primar al Timisoarei, urmarit PENAL pentru abuz in serviciu

Fostul primar al Timisoarei,?Gheorghe Ciuhandu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie, inctrucat este suspectat de abuz in serviciu, in dosarul privind finantarea clubului de fotbal Poli Timisoara,?conform DNA.
In acelasi dosar sunt?urmariti?penal si secretarul consiliului local Timisoara, Ioan Cojocari, precum si consilierul juridic Delia Ileana Dumitru, tot pentru abuz in serviciu.
Anchetatorii arata ca, in cursul anului 2008,?Ciuhandu Gheorghe, la acea data primar al Municipiului Timisoara si?Cojocari Ioan, secretar al Consiliului Local Timisoara, uzand de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau, au incalcat normele legale in vigoare ce reglementeaza posibilitatea acordarii de sume de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMISOARA S.A., fosta S.C.? POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), si ulterior au semnat impreuna cu suspecta Dumitru Delia-Ileana, consilier juridic si cu alte persoane din cadrul Primariei Timisoara, documentul intitulat “Contract de asociere” in baza caruia era alocata anual, pe o perioada de 3 ani, suma de 9.000.000 lei anual, “pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Stiinta Timisoara”.
otrivit Legii sponsorizarii, acordarea unei sume de bani unei persoane juridice de drept privat ce are scop lucrativ si urmareste obtinerea unui profit nu se putea efectua cu titlu de sponsorizare.
Pentru a da o forma aparenta de legalitate intentiei de acordare a unor sume de bani echipei de fotbal Politehnica 1921 Stiinta Timisoara (denumirea din acel moment a entitatii sportive) s-a procedat la aplicarea in mod nelegal, indirect, a Legii educatiei fizice si sportului, nr. 69/2000 si a normelor de aplicare ale acesteia, in scopul mascarii nelegalitatii acordarii unei finantari nerambursabile aceluiasi club sportiv, sustin achetatorii.
Acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMISOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *