Nokia a prezentat doua smartphone-uri Lumia cu soft Windows cu care vrea sa concureze iPhone.

Nokia a prezentat miercuri la New York doua smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone, cu carea vrea sa recastige din vanzarile pierdute in favoarea iPhone si a telefoanelor cu sistemul Android, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Telefonul Lumia 920 are un ecran de 4,5 inci (11 cm) si o camera foto de 8,7 megapixeli cu lentile mobile care folosesc soft de stabilizare a imaginii, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, intr-o conferinta de presa la New York.
Celalalt model, Lumia 820, are un ecran de 4,3 inci si o camera foto de 8 megapixeli, fara soft optic.
Ambele telefoane vor fi lansate la vanzare in trimestrul al patrulea al acestui an.
Nokia mizeaza pe parteneriatul cu Microsoft pentru stimularea vanzarilor si refacerea profitabilitatii companiei, dupa ce a ramas in urma concurentilor sai.
Producatorul finlandez de telefoane vrea sa recastige clienti pe piata americana, in cadrul eforturilor de relansare pe piata mondiala.
“Astazi este un pas foarte important si vor urma si altii. Nu exista un singur punct de rascruce. Trebuie sa reusim acum si sa trecem la urmatorul pas”, a afirmat marti Elop intr-un interviu.
Prezentarea modelelor Lumia confera Nokia un mic avans, inainte ca doi rivali importanti sa isi prezinte noile telefoane.
Motorola Mobility, divizie a Google, urmeaza sa prezinte in cursul acestei zile, la New York, unul din primele modele de telefoane full-screen in SUA, potrivit unei surse apropiate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *