Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020.

Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, mizand pe o camera de inalta rezolutie, servicii avansate de localizare si navigatie si alte specificatii tehnice premium pentru revigorarea vanzarilor si revenirea pe profit, intr-o piata dominata de Samsung si Apple, transmite Mediafax.
Modelul Lumia 1020 este echipat cu o camera digitala de 41 megapixeli, care faciliteaza capturarea unor imagini mai clare, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, care a prezentat joi seara la New York noul smartphone produs de compania finlandeza.
Terminalul va fi disponibil incepand din 26 iulie la operatorul american AT&T, la un pret de 299,99 dolari cu abonament pe doi ani.
Asemenea celorlalte telefoane Lumia, noul model ruleaza sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.
“Microsoft trebuie sa se apropie cumva de consumatori si este putin probabil sa poata concura cu platformele de aplicatii ale Apple si Google. Camera ar putea fi cheia”, comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Current Analysis Inc.
Astfel, Nokia mizeaza pe propriile tehnologii de imagine digitala in incercarea de a eclipsa modelele varf de gama ale concurentei – Apple iPhone 5 are o camera cu rezolutia de 8 megapixeli, iar Samsung Galaxy S4 este echipat cu un senzor de 13 megapixeli.
Modelul este echipat cu tehnologie de stabilizare a imaginii, buton separat pentru actionarea camerei si flash pe baza de xenon, a precizat Nokia. De asemenea, utilizatorul poate regla din software puterea flashului, viteza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *