Nokia pregateste un rival pentru iTunes ?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nokia se pare ca se pregateste sa lanseze un serviciu de download de muzica similar cu iTunes inainte de intrarea iPhone pe piata europeana.

Conform unui articol din revista americana Fortune, citat de catre Endgaget, Nokia ar pregati un serviciu global de muzica online, care ar urma sa reprezinte un concurent serios pentru Apple si iTunes.

Serviciul ar urma sa permita download-ul de muzica si pe device-uri non-Nokia, dar ar urma sa foloseasca o forma de DRM. Inca de la lansare, site-ul ar urma sa ofere peste 1 milion de melodii, putin fata de cele 5 milioane de la iTunes, dar suficient pentru a reprezenta o atractie pentru utilizatori, mai ales daca serviciul nu va fi restrictionat doar la anumite tari, asa cum este iTunes.

Informatiile fac referire la un eveniment numit ?Nokia: Go Play?, care va avea loc pe 29 august in Londra si pentru care compania finlandeza a trimis deja invitatii ziaristilor, afirmand ca acesta ?este urmatoarea etapa in evolutia internetului si a mobilitatii.?

Intrarea unui gigant precum Nokia pe aceasta piata este un semn ca lucrurile se precipita in acest domeniu, estimat ca va aduce venituri anuale de 11,6 miliarde ? in 2012. Recent si-au anuntat intrarea pe piata Amazon, cu un serviciu de muzica fara DRM, si Omnifone, cu al sau MusicStation, ce ofera muzica pentru telefoane mobile.

spot_imgspot_img