Nou ajutor pentru Grecia: BCE va acorda inca 900 de milioane de euro bancilor elene

Grecia primeste un nou ajutor financiar, dupa ce Banca Centrala Europeana a decis sa acorde inca 900 de milioane de euro bancilor elene, a transmis Realitatea TV. O serie de economisti, insa, intervievati de Bloomberg, estimeaza un declin al PIB-ului Greciei de 0,7% in acest an, de la un avans de 0,8% in 2014, potrivit publicatiei elene “To Vima”.

Ar fi al saptelea declin anual din 2008, cand Grecia a intrat in recesiune.
In luna mai, Comisia Europeana a inrautatit prognoza privind cresterea economica a Greciei, la 0,5%, fata de un avans de 2,5% previzionat anterior, dar economistii intervievati de Bloomberg argumenteaza ca o estimare privind un recul de 0,7% este mult mai realista.
De asemenea, economistii au revizuit si prognoza privind rata somajului in acest an, la 25,9%, de la estimarea de 26,3% in aprilie, iar deficitul ar urma sa se situeze la 3% din PIB, fata de previziunea anterioara, de 1,9% din PIB.
Economia Greciei a reintrat in recesiune in primul trimestru din 2015, inregistrand un declin de 0,2%, dupa o scadere de 0,4% in precedentele trei luni, a anuntat recent Oficiul elen de Statistica (ELSTAT).
In 2014, economia a iesit din recesiunea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *